Moskussafari på Dovrefjell 1. – 4. oktober 2022

Moskussafari på Dovrefjell 1. – 4. oktober 2022
Our Body Guard Kinge

På ettermiddagen lørdag 1. okt. var Hilde Skiffard, Laila Buø, Arild Rekve, Jørn Johnsrud og Terje Alveberg samla på Furuhaugli Turisthytter i ei koselig campinghytte. Der bodde vi greit. Fant nok ut etter turen var gjennomført at det var greit å ha med tørrmat, sånn som Hilde og Terje hadde gjort. Vi sto friere til å spise og smøre oss mat når det passa.

Her er et galleri med bilder tatt av Hilde Skiffard og Jørn Johnsrud


To hele dager var vi på moskussafari med den meget erfarne, trivelige og lommekjente guiden Kinge Røstad. Hver morgen dro han ut for å speide 3-4 timer før han møtte oss. Har du lyst til å se Dovres flotte natur og moskus, anbefaler vi Kinge på det aller varmeste. Han visste hvor dyra var, hvilke bakgrunner som kunne bli fine med høstfarger nede der dyra var, og med snø på fjella i bakgrunnen høyere opp. For å si det sånn, vi kom veldig nærme dyra som var svært fredelige. Med ei elv eller en bratt skråning mellom oss og dyra blei det portrettmuligheter. Moskusene beita, la seg ned og tygde drøv, og vandra videre. Varme klær var viktig fordi vi satt mye og så på dyra. Noe som ga god anledning til inntak av mat og varm drikke.

Her er et galleri med bilder tatt av Laila Buø og Terje Alveberg

I løpet av de to dagene hadde vi ulikt lys og terreng å fotografere i. Etter å ha vært ute i opptil 9 timer var det godt å komme innendørs og få seg varm mat og et lite glass eller to. Når vi er sammen hele døgnet, blir vi mer kjent med hverandre. Blei etter hvert mange ulike tema rundt bordet. Opptil flere av oss er nok en del “alenevandrende”, så kjærkomment med turfølge som trivdes svært godt med å være i samme fotobobla. Rett og slett en kjempetur på Dovrefjell. Til slutt en stor takk til Anne-Lise og hennes planlegging og organisering av turen i forkant. Det funka veldig bra.

Referent: Terje