Styret i perioden 2024/25

Styret i BioFoto Sørlandet 2024 / 2025 består av:

Arild B. Rekve (økonomiansvarlig), Hilde Skiffard (MF og web), Anne-Lise Stangenes (leder/sekretær). Evy Fone Bråthen (vara).
(foto Stig Repstad)


Leder/sekretær – Anne-Lise Stangenes

Noen skarre-r hører du ikke fra Anne-Lise, selv om hun har bodd på Sørlandet i 33 år. Hun trives godt i Kristiansand, men hadde en mellomlanding i Lillesand i noen år. Som adjunkt skulle hun ønske døgnet hadde flere timer slik at det ble mer tid til fotografering. Aller mest fotograferer hun på Island som er hennes absolutte fotoparadis.
Som leder for BioFoto Sørlandet er Anne-Lise for en gammel traver å regne siden hun satt som leder i perioden 2011 – 2016. Hun ble valgt inn i sentralstyret i BioFoto Norge i 2013 som styremedlem, nestleder 2014-16, fungerende leder 2016, og satt til sist som leder  2016 – 2018. Deretter ble hun igjen leder for BioFoto Sørlandet fra 2020 -.
Anne-Lise ønsker at BioFoto Sørlandet skal ha rom for alle, uavhengig av fotografisk nivå og utstyr. Det viktige for henne er at alle medlemmer skal føle seg hjemme, og få gode opplevelser sammen i et inkluderende og trygt, lærende fellesskap. Det er viktig for henne at vi utviser etisk bevissthet når vi ferdes sammen eller alene ute i naturen; at naturen er viktigere enn blinkskuddet.
«Den som lærer seg å bli glad i naturen, ivaretar den».
Kontaktinfo:
mobil: 41 20 88 93

Månedens foto og Web-ansvarlig – Hilde Skiffard

Etter oppvekst på Nordmøre, Sør-Korea, Nesodden og Haugesund kom Hilde til Sørlandet i 2003 for å studere biologiens verden ved daværende HiA. Her ble det kontakt med byens zoologiske miljø med mange ivrige fotografer. Fotoflammen ble for alvor tent i 2005, da det første digitalkameraet ble kjøpt inn i forbindelse med studietur til Australia, og siden den gang er noen hundre tusener motiver blitt foreviget fra reiser rundtom i verden. Foruten foto, har Hilde interesser innen havfiske, friluftsliv og reising i inn- og utland.
De siste årene har karrierevalget vært noe utradisjonelt, med sesongjobber i botanisk hage i Kristiansand og som husholderske på en turistlodge på Falklandsøyene.
Det siste året har Hilde jobbet med å plukke marint søppel langs den ytre kystlinjen fra Kristiansand til Lindesnes, en jobb hun finner svært meningsfull og givende. Den inkluderer også det perfekte arbeidsmiljø, bestående av øyhopping, frisk luft og mosjon!
Kontaktinfo:
hskiffard@hotmail.com


Økonomiansvarlig – Arild Rekve

Arild Rekve. Er født på Fosse i Hardanger. Har bodd i Kristiansand siden 1986. Aktiv med foto og mørkerom på 70-tallet. Er nå evig fri og har tatt opp igjen fotointeressen fra den gang. Er veldig amatør, men synes det er flott å bli kjent med BioFoto Sørlandet. Håper å lære masse!!

Kontaktinfo:

Tlf: 90072257


Varamedlem – Evy Fone Bråten

foto John Bråten
Evy er født og oppvokst i Gjerstad, noe som dialekten hennes avslører !! Bor nå i Vegårshei.
Omsorg og helse har alltid vært i hennes ånd, det er blitt mange fine erfaringer fra både somatikken og psykiatrien gjennom årene.
Naturen har vært en naturlig del i livet siden hun var barn. Mange fine naturopplevelser, både i Norge og i utlandet har det blitt.
Fotointeressen begynte å «spire og gro» på slutten av 90-tallet. Landskap og dyr er det som oftest blir fotografert.
Evy er forholdsvis ny i BioFoto-klubben. Hun har en god opplevelse om klubbens intensjon om å være inkluderende og et fint sosialt forum. Hun gleder seg til «veien» videre som hobbyfotograf; flott å få påfyll av inspirasjon og utvikle fotograferingen videre.

Revisor 2024-2025

Bjørn Vidar Olsson


Valgkomité 2024-2025

Stig Repstad

Torstein Wremer