Jentenes Aften – Vårens siste medlemsmøte

Jentenes Aften – Vårens siste medlemsmøte
f.v. Åse Helen Aasan, Venche Jensen, Anne-Lise Stangenes, Annette Wimme Høyland og Tone Heggelund var kveldens kåsører.

Under vårens siste medlemsmøte sto jentene for innholdet. Fem kvinnelige BioFotinger viste oss noe av bredden i sitt arbeide innen naturopplevelser og naturfotografering. Styret la frem høstens program, og vi gikk gjennom Månedens Foto.

Det ble en begivenhetsrik kveld da fem av våre kvinnelige medlemmer sto ansvarlige for kveldens bildevisninger. Det hele startet med en forrykende video av en helikopterflight over et vulkanutbrudd på Island. Anne-Lise Stangenes, som den gang opplevde både sin aller første helikoptertur og sitt første vulkanutbrudd, hadde satt sammen en bildevisning med enkelte, egne kommentarer og bilder fra sin opplevelse. Du snakker om å være fullstendig hensatt og euforisk før, under og etter opplevelsen, til latter fra tilhørerne.

Åse Helen Aasan, som har sitt eget fotoparadis rett utenfor stuedøra, hadde satt sammen en nydelig samling naturbilder både derfra og fra andre steder i Agder. Her var landskap, fugl og flora i skjønn forening. Samtidig fikk hun vist frem, og fortalt noe om sin utprøving med nytt fotoutstyr.

Venche Jensens første fotografi viste Hurtigruteskipet Kong Harald, og hun anbefalte alle som har anledning til å ta en tur med Hurtigruta en eller annen gang. Venche, som flyttet til Kristiansand for 1 år siden, tok oss deretter med på en runde til hennes hjemtrakter i nord, fra Tromsø til Alta, Vardø og Malangen, Lyngsalpene og Hamningberg m.m. Vi fikk tips til flotte steder å besøke, og endatil tips om den vidt kjente fiskesuppa du kan nyte på Riisebruket. Her kan du besøke hennes side på nett.

«Stemning i sort/hvitt» var tittelen på visningen til Annette Wimme Høyland. Hun vektla hvordan det er mulig å få frem detaljer i både landskap og makrofotografier ved å forsterke kontrasten i naturbilder. Samtidig viste hun svært gode eksempler på hvordan hun får frem den fredfulle stemningen som tåke kan tilføre et bilde.

Årets Fotograf 2023; Tone Heggelund, fikk æren av å avslutte med kveldens lengste og mest innholdsrike og varierte foredrag med «Tones uklare». Hun viste oss fotografier jobbet frem med Helios; eldre, russiske objektiver og mellomring. Dobbelt-, og multieksponeringer ga hun gode eksempler på, og vi fikk tips om hvordan bruke «mislykka bilder» til nettopp å bli svært innholdsrike og severdige likevel. Tone benytter også ICM (Intentional Camera Movement) som fototeknikk; noe vi også fikk et godt innblikk i. Et lærerikt og spennende siste foredrag.

Kveldens godsaker sto Torbjørn for. Han hadde med seg ei deilig rabarbrakake på sukkerbrødbunn. Det søte mot det syrlige ga virkelig sommervibber, noe som passet utmerket denne kvelden. Kaffen var passe sterk, og brusboblende lekte seg i munnen.

«Fritt Motiv» var temaet for Månedens Foto, så i juni-konkurransen kunne alle virkelig boltre seg med naturmotiver, noe som også var gjort. Her var alt fra bjørkas museører til solnedgang, rådyrkje og fugl, landskap og blomster. Fotografene ga seg til kjenne og fortalte om sitt bilde før ordet fløt fritt. Stig Repstad stakk av med førstepremien fra CEWE på kr 1000,- til bildeprodukter denne gang.

Til slutt ble alle ønsket en riktig varm og fin fotosommer!