May Lise Blikeng trollbandt oss alle

May Lise Blikeng trollbandt oss alle

Da May Lise avsluttet sitt foredrag «Natur- og Fotoglede» under medlemsmøtet tirsdag 7. mai, satt vi alle mer eller mindre målløse tilbake. Maken til inspirerende foredrag er det lenge siden vi har opplevd, noe mange ga uttrykk for. «Det beste vi har hatt her på Sørlandet», og «Gøy å se at naturfotografier kan være så kreative.», og «Jeg er helt målløs. Det er veldig berikende å se naturbilder der du prøver mye forskjellig, og at du bruker nærmiljøet. Det koster ikke mye og det tar vare på miljøet. En trenger ikke dra langt, og måker – det er bra nok«, var bare noen av de mange kommentarene.

Møtet ble innledet av Anne-Lise, som ønsket May Lise og medlemmene velkommen. Deretter informerte Stangenes om årsmøtet i BioFoto Norge, som fant sted kvelden før. Hun satte fokus på viktige saker fra møtet, som forslaget om tilbakeføring av medlemskontingent til lokallagene; altså økonomisk støtte til driften, valg av medlemmer til sentralstyret, og noe om landstreffet og arbeidet videre med det utover høsten. De fire delegatene ble behørig takket for å stille opp til det beste for BioFoto Sørlandet; til applaus fra medlemmene. Særlig saken om økonomisk støtte viste at fire stemmer virkelig kan utgjøre en viktig og stor forskjell for et lokallag!

Vi avtalte deretter tid for fototuren til Ansten Fyr på Flekkerøya med ansvarlige Tove Hamre. Turen blir lørdag 25. mai med oppmøte kl. 11.30. Mer info sendes ut på e-post til alle medlemmer.

Så….

Latteren satt løst fra første stund hos både Blikeng og tilhørerne da May Lise startet opp med sitt foredrag. Det ga oss ikke bare et innblikk i kåsørens tanker og arbeidsmetoder, men det førte til det ene hakeslippet etter det andre av bilderesultatene som ble vist frem. Her var bilder med lang lukkertid, makro, multieksponeringer i kamera og/eller satt sammen i Photoshop. Bilder tatt med Helios-objektiv og mellomring, og ICM (Intentional Camera Movement), og der May Lise hele tiden tenkte mye på farger og kontrast, lavt perspektiv, motlys og lysreflekser, boche og det nære og kjære. Blikeng øste sine arbeidsmetoder ut over oss alle, og fortalte også om sine egne inspirasjonskilder; bl.a. Pep Ventosa, Grethe Lindseth, Sylwia Grabinska, Gertrude Muldner og Erik Malm. May Lise ga oss også innblikk i sitt måkeprosjekt. Det startet hun med under pandemien da Norge ble lukket ned, og hun viste både enkeltfotografier og en bildevisning med eggende musikk som tok oss med inn i hennes nære verden av natur- og fotoglede, bl.a. til Nedre Leirfoss og Frøya. Med mange godord og fornøyde smil, svært inspirerte og mye rikere takket vi av May Lise fra våre hjerter da hun avsluttet, og vi ønsket henne vel hjem til Trondheim dagen etter.I pausen ble det både eplekake, twist, kaffe og brus. Tore stilte opp med godsaker som alltid, og i tillegg koste vi oss med Arilds leskende kaffe!

Månedens Foto ble innledet med et innkommet forslag om en, for oss, ny måte å ha bildesamtalene på. Der hvert bilde tidligere var anonymt frem til fotografen ga seg til kjenne etter samtalen, var det nye at fotografen skulle gi seg til kjenne først, for så å fortelle om sine tanker og arbeidsmetoder før samtalen slapp løs mellom oss tilhørere. Alle ønsket å prøve dette, og vi satte i gang. Det var kommet inn 19 bilder til Månedens Foto for mai, der temaet var «kreativt». Den nye gjennomføringen slo positivt an. Samtalene gled mye lettere, og ift. bilder der fotografen ikke var tilstede, ble samtalen enten svært kort, eller det ble ikke samtalt om bildet i det hele tatt. Evalueringen i etterkant viste at dette er noe vi ønsker å fortsette med. Tusen takk til Edle som ga oss dette forslaget!

Topp 5 ble kåret til slutt, og denne gang var det Terje Alveberg som dro i land den gjeve premien på kr 1000,- til bildeprodukter gitt oss av CEWE. Vi gratulerer!

Neste medlemsmøte blir tirsdag 4. juni fra kl. 18.00. Da er det BioFoto-damene på Sørlandet som har ansvar for kveldens innhold, i tillegg til at styret står ansvarlige for Månedens Foto. Møtet blir i Rådhuskvartalet, og alle medlemmer er hjertelig velkomne!