Julemøtet 6.Desember

Julemøtet 6.Desember

Under årets siste møte i lokallaget fikk vi storfint besøk av Bente Klevenberg, bosatt i Ås kommune på Østlandet. Bente har jobbet med sitt prosjekt, «Naturens dans», i ca. 1 år, men har allerede høstet anerkjennelse i internasjonale fotokonkurranser for sine kunstfotografier. Gjennom hennes kåseri fikk vi innblikk i både hvordan planter kan brukes i vårt eget matfat, hvordan Bente ser deres dansende bevegelser gjennom plantenes livssyklus, og hun fortalte oss om utstyr og hvordan hun bruker lys og komposisjon får å få frem sine uttrykk. Tips om hvordan male med lyset fikk tilhørerne også. Et givende foredrag om naturfotografering, der vi alle satt igjen med ny kunnskap.

Vi fikk også tips om boka «Møte med elg» av Arild Heimdal, som ble sluppet ut på markedet for kun 6 dager siden. Boka, som inneholder rundt 500 fotografier, er fulgt av fotografens egen tekst om emnet.

Det sosiale er alltid en hyggelig og viktig del av medlemsmøtene i BioFoto Sørlandet, og julemøtet var intet unntak. Lokallaget spanderte førjulskosen denne gang; kaffe, julebrus, julebakst fra bakeren i Søgne, twist og karameller. I tillegg kunne alle nyte både krydderkake og eplekake bakt av vår egen bakermester, Tore Moy.

Underveis hadde vi trekning av jubileumsboka til BioFoto som ble utgitt til foreningens 40-års jubileum. 10 medlemmer fikk med seg hver sin bok hjem. Vi hedret også kunstner, Yvonne Ranestad, som gikk bort 17. mai i år. Gjennom 4 år samarbeidet lokallaget med kunstneren i prosjektet «Vannets reise, fra kilden til havet», noe som endte i flere utstillinger, foredrag under Norsk NaturFotoFestival på Ski, foredrag lokalt, avisomtaler og TV-reportasje. Lokallaget ga også ut en bok som resultat av prosjektet som 111 medlemmer var med i. To heldige fikk med seg hver sin bok hjem.

Positiv Konstruktiv BildeKritikk av 18 innsendte bilder med «Fritt motiv» som tema, var siste aktivitet på programmet. Bildene var sendt inn til Månedens Foto-konkurranse. Gjennom kommentarer til hvert bilde, lærte kanskje alle noe nytt om både mulige beskjæringer, bruk av vinkler og lys, lukkertider og plasseringer i bildeflaten mm. 5 på topp ble vist frem til slutt, og resultatet kan ses i en annen artikkel.

Kvelden ble avrundet av Paul Mjaaland som ga oss siste nytt om 18-taggeren Alfred. For en bærekraftig bestand av elg er det av stor betydning at kraftige elgokser overlever jakta, og heldigvis lever elgen Alfred i beste velgående fortsatt. Vi håper han klarer seg gjennom elgjakta denne gang også! Om du ønsker å lese om elgen Alfred kan du finne Mjaaland sin artikkel i Agderposten.

Neste medlemsmøte er 6. januar. Da får vi besøk av Nina Frydenlund, nå bosatt i Sverige. Før den tid minner vi om innsendingsfristen av neste månedens foto som er 27. desember. Tema: Mellom lyd og stillhet. Lykke til!

God jul ønskes alle medlemmer!

Her er et galleri med bilder fra møtet – alle tatt av Anne-Lise Stangenes