Fototur til Gåseflå 11. oktober 2020

Fototur til Gåseflå 11. oktober 2020

11. oktober var det duket for fototur til Gåseflå med Biofoto Sørlandet. Anne-Lise Stangenes oppsummerer turen med dette: Med Tore bak rattet startet vi fra Kristiansand ved åtte-tida om morgenen, og vi var ikke kommet langt innover i Agder før disen inviterte til første fotostopp. Dansende over morgenstille vann smøg den seg over både landskap og høstfarga løvtrær, mens lav sol bød på lysmagi. På kryss og på tvers, og litt på ville veier brukte vi timene på små grusveier før vi møtte de andre på Esso-en på Hægeland kl. 12.00. 
Det var ordentlig kos å se resten av biofotingene komme kjørende fra fjern og nær. Endelig kunne vi samles og være sosiale igjen! 
Med Arvid i front kjørte vi koronavennlig i hver våre biler til Gåseflå. For fire av oss var området innover i mørke tunneler og naturskjønne omgivelser ganske nye. Agder byr på ukjente perler. Arvids spøkefulle «det er kun lov å ta fem bilder hver før vi kommer til området med gapahuker og bålplass» ble raskt umulig å holde. Allerede før første tunnel var kvota oppbrukt for et par av oss 🙂 Stille vann, høstløv, sopp og små fossefall var umulige å bare gå forbi, så praten stilnet av i noen minutter pga full konsentrasjon om motivene innimellom. 
Fyrbøter Arvid og gode hjelpere fikk raskt fart på bålet da vi kom frem, og svidde pølser og nistepakker, bålkaffe og en sjokoladebit og tre, smakte nydelig. Praten gikk om løst og fast, om prosjekter siden sist, fotoutstyr, om livet generelt, og det var umulig å ikke komme innom korona og situasjonen både i Norge og resten av verden. 
På tilbaketuren inviterte Ivar til et besøk i «snikkarboden» sin for den som hadde lyst til det, og fire av oss takket ja til tredreierens tilbud. Nydelig trearbeid ble beundret, og salg ble det også! Tusen takk for invitten innom verkstedet ditt, Ivar! 
De som var med på Gåseflå-turen var Jørn, Jens, Tore, Arvid m/fru og firbent venn, Ivar, Ulf og Anne-Lise. Tusen takk for en skikkelig kos tur!