Naturfoto – så mye mer, enn bare foto

Naturfoto – så mye mer, enn bare foto
Håvard Flaatten var foredragsholder under oktobermøtet.

Håvard Flaatten holdt et svært inspirerende og lærerikt bildeforedrag under medlemsmøtet 10. oktober.

Vi var tilbake i Rådhuskvartalet under medlemsmøtet i oktober, et lokale vi får låne uten kostnad som frivillig, ideell forening. Vi startet opp med mye og god informasjon fra styret, ledet av en meget engasjert leder. Anne-Lise ga bl.a. informasjon om to kommende fototurer; 21. oktober til Kaldvell i Lillesand og 28. oktober til den nye dagsturhytta på Evje. Kathe M. Kjetså står som ansvarlig for den, og vi skal bl.a. bli guidet omkring av en lokal kjentmann fra historielaget.

Håvard Flaatten var det flere som kjente til fra før; som aktiv bidragsyter på foto.no for en generasjon siden. Han startet opp med å fortelle om seg selv og sin bakgrunn innen foto. Deretter braket det løs med mange nydelige naturfotografier fulgt av spennende fortellinger og givende tips. Blant annet fikk vi tips om programmet Snapseed for redigering av mobilbilder, og pro capture for fotografering av sommerfugler, fugl og andre dyr i bevegelse + highres shots. Steder som Håvard tok oss med til var flere, bl.a. Tuddal, Eftang, og Sunnåsen fort. Som takk fikk han både applaus, godord og jubileumsboka til BioFoto.

Hilde satt som alltid klar til å gå gjennom bildene i Månedens Foto etter at alle hadde fått seg noe godt i koppen og kroppen. Temaet denne gang var «fugleportrett», der tilstedeværende under septembermøtet hadde bestemt hvilken definisjon som skulle ligge til grunn for å levere inn bilde som dekket temaet. Likevel ble det en svært givende og interessant diskusjon underveis, for hva var nå egentlig et portrettbilde og hva var et profilbilde?

Topp 5 ble kåret til slutt, og vinneren denne gang ble Hilde Skiffard. Se alle deltakende bilder her


Fotografer fra medlemsmøtet: Stig Repstad, Håvard Flaatten og Anne-Lise Stangenes