Medlemsmøte 7. november 2023

Medlemsmøte 7. november 2023

Arve Henriksen var kåsør med «Den magiske skogen min» under novembermøtet. Tilhørerne var mange. Ikke en ledig stol var å oppdrive.

Anne-Lise (leder/sekretær) startet opp med å informere om nytt fra styret. Der de tidligere «5 på Topp» i Månedens Foto har blitt publisert i Fædrelandsvennen, er avtalen nå endret fra avisens side til å gjelde «3 på Topp». Det vil likevel bli kåring av «5 på Topp» under medlemsmøtene, slik tilstedeværende medlemmer ønsket.

Temaet for Månedens Foto i desember ble deretter drøftet. Temaet er «kjøtteter / e», og det hadde kommet inn en e-post til styret i forkant som inneholdt et forslag til hvordan tolke det. At flest mulig av medlemmene skal få mulighet til å delta ses på som svært viktig, og derfor var det enighet om at kjøtteteren/erne ikke nødvendigvis må spise byttet i selve fotografiet, men at det vil være et stort pluss dersom også byttet er synlig i bildet. Som alltid må innsenderen opplyse om bildet er tatt under kontrollerte forhold, og om særskilt fototeknikk, ved innsending. Se mer i reglene.

Under vårt neste arrangement, tirsdag 5. desember på Lovisenlund skole, får vi besøk av Tom Schandy. Vi har invitert inn alle fotoklubber og andre aktuelle foreninger i Agder til «happeningen». Styret takket varmt til alle som meldte seg for å bidra med bakst og kaffe/te.

Arve Henriksen sto for tur. Han viste frem et variert knippe med naturfilmer han har produsert gjennom årene. Den eldste vi fikk se var 21 år gammel, mens de nyeste viste livet både under vann, over vann og fra lufta. Arve fortalte hvordan han arbeider, og hvilke tanker han har for sine naturfilmer fremover. Han ga uttrykk for at vidvinkel og nærfilm er noe han i flere år har ønsket å jobbe mer med, og at det er der fokuset hans ligger nå. At vi fikk se «bare noen kladder» av nytt arbeide, var det nok ingen som trodde på…

I pausen forsvant eplekaka til Tore på et blunk. Kaffen var tom da Hilde, som er ansvarlig for Månedens Foto, satt klar med de innsendte bildene til temaet for november, som var «Naturlig innramming». Før hun satte i gang oppfordret valgkomiteen, med Torstein Wremer i spissen, alle til å tenke over hvordan vi ønsker å ha styret i BioFoto Sørlandet 2024/25. Han la trykk på hvor sårbare vi er med et styre kun bestående av 3 personer, og at vi kan ende med at det ikke blir gjennomført medlemsmøter dersom frafallet i styret, når møtene skal holdes, blir stort. Valgkomiteen ønsker ytterligere to personer inn i styret, og ba om forslag direkte, på mobil eller via e-post.

Etter visning av deltakende bilder i Månedens Foto, med dertil bildediskusjon, ble «5 på topp» kåret. Det var et innsendt bilde av fjellrevvalper på Island av Anne-Lise Stangenes som oppnådde høyest poengsum denne gang. Anne-Lise vant dermed månedspremien; et gavekort på kr 1000,- til bildeprodukter gitt av CEWE.