«Naturterapi» med Heidi Mellingen

«Naturterapi» med Heidi Mellingen

29 stk. BioFotinger trosset vær og vind, og tok turen for litt «naturterapi» med BioFoto-leder Heidi Mellingen 4. april.

Etter «nytt fra styret», der Anne-Lise informerte om Norsk NaturFotoFestival på Ski, fotokonkurransen til BioFoto (innsendingsfrist 25. april) og landstreffet 31. mai – 2. juni, ble Heidi Mellingen ønsket velkommen til Sørlandsavdelingen.

At Heidi traff med foredraget sitt kan kort oppsummeres med Frank Egil Reise sin kommentar i Facebook-gruppa vår, nemlig «Dette var absolutt «naturterapi» Heidi, og med fornyet inspirasjon gleder jeg meg til hyttetur på heia i morgen, med mulige nye motiver».

Heidi tilførte oss mye. Fra å tidligere ha hastet omkring som forretningskvinne til nå å nyte nuet i fred og ro på hytta si, langt ute i de dype skoger med kameraet, er kontrasten stor. Også det å tidligere ha kunnet bruke kroppen til nærmest hva som helst, til nå å måtte kjenne på den og lytte til dens mange signaler. Med kamera rundt halsen kan hjertet få pumpe i sin egen takt, og alle sanser kan brukes til å se, høre og føle. Å bare være og oppleve det lille i det små, eller det større og mektige i det store og åpne. Å gledes over den vesle regndråpen på blomsterbegeret, eller å frydes over grevlingens avkom. Ei natt i telt på Dovre eller mange timer på foringsplassen. Å være alene, å være sosial i selskap med andre naturfotografer, å stå på ski, eller å vandre. Heidis betraktninger ble fulgt av nydelige og varierte fotografier, også fulgt av tips vi alle kunne ta med oss. Boka «Setesdalsrosa» av vår egen BioFoting Frank Egil Reise, og Anne Turid Bjørnestad Frøysnes, ble overrakt Heidi som takk for en svært givende og inspirerende time.

Før Månedens Foto med bildesamtaler og kåring av Topp 5, var det pausetid. Som alltid satt praten løst. Gamle og nye medlemmer fant sin plass, og ble trukket med inn i flokken i lokalene. Eplekake og krydderkake gikk ned med kaffe og brus, og utveksling av både fototips, steder for fotografering og hjelp til bilderedigering var bare noe av det undertegnede fikk med seg på sin runde.

30 minutter med pause gikk fort, og Hilde satt klar med bildene innsendt til Månedens Foto for april. Temaet var «3», og tolkningen av temaet var flere. Her var 3 fugler, 3 fugler og tre, 3 grupper av fugler foran 3 vinduer, 3 larver, 3 elger, 3 blåknopp med spindelvev, 3 løver, 3 elefanter, 3 bjørkestammer… Tallet 3 gikk igjen i alle de innsendte bildene, så temaet ble fulgt til punkt og prikke.

Til sist ble «Topp 5» kåret fra 5te plass til første plass. Allerede nevnte Frank Egil Reise var den dyktigste denne gang, og hadde blitt forhåndsstemt som vinner av månedskonkurransen med sitt flotte fotografi av 3 elger i vinterlandskap. Gavekortet gitt av CEWE på kr 1000,- til bildeprodukter kan nå tilføre f.eks. et nytt print på veggen i stua ved Byglandsfjorden, eller ei fotobok, eller annet Frank Egil måtte ønske å bruke premien på. Vi takker CEWE for den flotte premien!

Også takk til Kristiansand Kommune som låner oss lokaler i Rådhuskvartalet ved Torvet i Kristiansand hver eneste måned!