Visuell tur til Vesterålen

Visuell tur til Vesterålen

Gjennom ord og bilder tok Kåre Johansen oss med til Vesterålens mange kommuner under høstens første medlemsmøte, tirsdag 5. september.

Det ble et hyggelig gjensyn under tirsdagens medlemsmøte. 1/3 av medlemmene møtte opp, deriblant 4 nyinnmeldte, og praten gled lett og lystig underveis gjennom kvelden.

Etter velkomsten fra styret tok skogsfilosofen, Øyvind Andersen oss med gjennom sin historie «Elg i solnedgang», som endte med småhumring fra salen. Deretter gikk turen til Vesterålen gjennom ord og bilder. Kåre Johansen. Han tok turen til Sørlandet for å dele sine mangeårige opplevelser i nord med oss. Ikke bare viste han oss nydelige fotografier, mange tatt fra topper og høyder, men han ga oss innblikk i prosessen med å produsere en bok i tillegg. Flere BioFotinger fikk med seg boka hjem til nytelse og turbok. Bokomtale av Pål Brenne kan du lese i nr. 3 – 23 av Naturfotografen.

Pausen ble lang og god i lokalene på Lovisenlund skole. Etter en lang sommer hadde vi mye å dele med hverandre fra månedene som gikk siden forrige medlemsmøte og felles fototur i juni. Saftig eplekake fra Tore, nydelige plommer fra Paul, bamsemoms og karameller gikk ned sammen med kaffekopper og brus.

Det var kommet inn 21 bilder til Månedens Foto denne gang, hvor temaet var «Sommerminne». Under visningen ble det samtalt under visningen av hvert enkelt bilde, og subjektive tips ble gitt. Topp 5 ble kåret til slutt, der vinneren får et gavekort på bildeprodukter sponset av CEWE på kr 1000,-. Egen artikkel med bildene kan du se her på siden etter hvert.

Neste medlemsmøte blir tirsdag 10. oktober (tirsdag etter høstferien) i Rådhuskvartalet kl. 18.00. Da kommer Håvard Flaatten til oss. Se program.