Vårens siste medlemsmøte 6. juni

Vårens siste medlemsmøte 6. juni

Det ble et begivenhetsrikt siste medlemsmøte. Sommerdrypp fra skogsfilosofen Øyvind Andersen. Informasjon om fototur til Høgli (Risdal/Skjeggedal) ved Paul Mjaaland og styret. Foredrag ved Terje Alveberg. Høstens og vinterens program ved styret. Bildesamtaler rundt Månedens Foto, og kåring av Topp 5. Ikke minst en hyggelig pause med eplekake og skravlings.

Sommerdryppet kunne alle kjenne seg igjen i. Øyvind Andersen tok oss med til sommerens lukter og mulige opplevelser, om fersk hundebæsj under skoen og deilige temperaturer. Her var småhumring og gjenkjennende nikk.

Turen til Høgli og Skjeggedal er lørdag 10. juni. Oppmøte kl. 11.30. Paul har avtalt mulig parkering med grunneier slik at vi kan bruke færre biler når vi kjører gjennom bommen mot målet vårt som er Heddevatn/Heddefoss.

Evne til å formidle både gjennom ord og bilder er en gave. Terje Alveberg kan begge deler. «Opp og nedturer med Terje» var et både personlig og nært bildeforedrag ispedd dikt fra kjente naturelskere. Her var barndom, ungdom, familieminner og voksen alders erfaringer knyttet tett opp mot naturen og dens gleder. Liv og død, pandemi, kulde og varme. «Dette var vårens beste» og «En høydare for meg» var ord som gikk igjen etter foredraget. «Dere toppet programmet med Terje», var en annen kommentar gitt til styret. Som takk for en berørende time ble boka «Our Planet» av David Attenborough gitt som gave.

Eplekaka til Tore gikk unna i pausen. Praten gikk livlig, som alltid. Både gjester, nye medlemmer og kjente fjes tok vare på hverandre.

«Smått og godt fra Sørlandet» var et av våre innlegg i Naturfotografen, vårt medlemsblad, nr. 2 denne gang. Ord om hver enkelts viktige plass for trivselen hos oss var hovedtemaet i den. Anne-Lise innledet etter pausen med noen ord om nettopp vår trivselsfaktor, og hvilken betydning hver enkelt har i BioFoto Sørlandet. Hun oppfordret samtidig det enkelte medlem til å sende inn artikler til Pål Brenne, bladets redaktør.

Styret la frem høsten og vinterens program. Foredragsholdere blir hanket inn både utenfor Agder og blant egne medlemmer. I desember kommer en større happening, og under møtet i februar er det medlemmenes aften ifm. årsmøtet. Styret mottok applaus for det fremlagte forslaget, som alle medlemmer får tilsendt via e-post.

Da Hilde senket stol og «prekestol» var det tid for Månedens Foto. Temaet var «Livet i eller ved vann/hav», og hvert bilde ble vist frem og samtalt om. Enkelte bilder var det mye å si noe om, mens det for andre bilder ikke var så mye å kommentere.

Topp 5 ble kåret til sist, og Tone Heggelund var den som stakk av med den gjeve premien på kr 1000,- i bildeprodukter fra CEWE Japan Photo denne gang. Vi gratulerer både Tone og øvrige med flotte bilder, der alle fulgte temaet på en godt beskrivende måte denne gang.

NYT SOMMEREN ALLE NATUR- OG FOTOGLADE MEDLEMMER, OG SKAP SOMMERMINNER!

Første tema for Månedens Foto til høsten blir nemlig «SOMMERMINNE«. Innsendingsfristen er 22. august.