Fototur til Tømmerrenna, Vennesla

Fototur til Tømmerrenna, Vennesla

Sola skinte fra en vårlig blå himmel da 8 BioFotinger og en gjest ankom parkeringsplassen ved Steinsfossen. Alle var synlig klare for en deilig fototur oppover tømmerrenna. Sekkene var pakket med godsmakende saker. Kameraer, mobiler og droner var på plass.

Ved Paulen gård hadde vi vårt første stopp. Her fikk alle en detaljert og flott innføring i droneutstyr, filming og fotografering med drone av Michal. Ingvald bidro også, med sine kunnskaper om dronebruk, og interessen var stor. Dronene ble sendt opp, vindforholdene testa, og noen oversiktsbilder ble det. Allerede her kom deretter kaffen og noe av nista frem, og skravla gikk mer enn det kameraene ble brukt. Slik ble det forresten på mye av denne turen… 😉

Etter en god rast gikk turen videre opp til Paulen fossen og det nedlagte kraftverket. Fossen viste krefter og det gjorde klatrende og krypende BioFotinger også. Både droner og kameraer ble endelig flittig brukt, før vi gikk videre til det nedlagte kraftverket.

Ved benkene i vårsola kom igjen kaffen, nista og andre godsaker raskt frem. Her koste vi oss i det lange og det brede, og vi hadde det så fint sammen at vi rent glemte at kameraene var med, igjen! 😀 Ingvald viste oss dog noen svart/hvitt bilder på mobilen sin om hvordan det en gang i tiden så ut akkurat her, og det var interessant å se.

Ivar fant plutselig et ansikt hvor de gamle turbinene sto, og både han og Anne-Lise la seg langflate på bakken og foreviget hestehovene som lyste i godværet. Litt fotografering, altså.

På veien nedover mot Steinsfossen igjen, var vi nok flere som gikk og tenkte over at det var Ingvald sin onkel som hadde snekret tømmerrenna gjennom 2 hele somre. Et fantastisk arbeide, som må ha vært temmelig tungt og slitsomt… At tømmerrenna kun ble brukt til å frakte tømmer i en eneste sesong deretter, undret oss også. Arven etter ham og alle de andre som hadde sitt arbeide i det vesle samfunnet på Kringsjå er et variert og flott turområde i dag. Renna er ca. 4 km en vei; 8 km totalt. Vi gikk ca. halvparten tur/retur Kringsjå.

En fantastisk fin tur med både høy himmel og skyhøy trivselsfaktor. At det ikke ble allverdens med antall bilder gjør slett ingen ting. Å være sammen, dele opplevelsene og bare nyte å være del av fellesskapet var kvalitetstid til terningkast 6!

HER kan du se en flott filmsnutt laget av Ingvald i etterkant av turen.

BILDEGALLERI