Grethe Lindseth på Sørlandet

Grethe Lindseth på Sørlandet

I BioFoto Sørlandets medlemsmøte i mai var Grethe Lindseth fra trøndelag foredragsholder. En bildekavalkade fra vår fototur i Tømmerrenna ble vist frem, og Månedens Foto kåret.

Til tonene fra musikk passende for årstiden, hadde deltakerne av fototuren til Tømmerrenna i Vennesla sendt inn bilder. Bildekavalkaden ble vist frem, noe som høstet applaus fra BioFotingene. Et lite utvalg fra bildekavalkaden ses i denne artikkelen også. Om ca. 1 måned skal vi på fototur til Skjeggedal og området ved Høgeli gård. Informasjon vil komme i e-post til alle medlemmer.

Deretter sto Grethe Lindseth klar med sitt foredrag «Mine fem årstider», og for en forteller hun var. Ordene formelig danset ut av henne, ledsaget av hennes fotografier som viste hva hun jobber med av fotoutstyr om motivområder. Her var alt fra vårlige krokus til mogop fotografert med Helios eller Pentakon. Moskus nedgravd i snø, høstfargede fjellvidder og dansende nordlys fanget med hennes øvrige fotoutstyr. Humoren satt løst under hele foredraget, og fototips kom som perler på ei snor, nesten umerkbart. Vi lot oss begeistre, inspirere og vi lærte.

Medlemmer som ønsker å gi, det har vi hos oss. Bente kom med et uimotståelig tilbud om leie av leilighet for fototurer i Nord-Norge, noe alle medlemmer vil få mer informasjon om via e-post. Vi takker varmt for rausheten!

Uten Tores eplekake, kaffe eller brus, duger ikke en BioFoting fra Sørlandet, så pausen vår er en sosialiserende, viktig del av medlemsmøtene våre! Et fantastisk bidrag fra Tore, til hvert eneste møte!


Da Månedens Foto med temaet «Naturen våkner» ble vist frem av Hilde, satt bildepraten løst. Var temaet fulgt denne gang? Hva fungerte godt med bildet? Kunne noe vært gjort annerledes? Meningene var av og til delte, og andre ganger var det stor enighet. Vi ser alle ulikt, utfra vår subjektive opplevelse. Noe som gjør det hele lærerikt og interessant.

Vinneren av Månedens Foto denne gang ble Hilde Skiffard. Hun fikk 10 poeng mer enn nr. 2, og vant med det et gavekort på kr 1000,- gitt av CEWE. Vi gratulerer!

Neste medlemsmøte er tirsdag 6. juni, og da er Terje Alveberg kåsør. Det blir vårens siste møte før vi tar ferie frem til september.