Turrapport: Tur til Lista 5-6. april 2019

Turrapport: Tur til Lista 5-6. april 2019
Foto: Lita Seland

5-6. april 2019 var det klart for en nydelig vårtur for 12 biofotinger til vakre Lista. Biofoto Sørlandet hadde booket seg inn med overnatting på «The longhouse at Lista». Et fantastisk overnattingssted rett i havgapet på Østhassel. Halve bygget er et fjøs for kyr, mens resten er delt inn i to leiligheter og ett fellesrom. Overnattingsstedet er nymoderne og har store flotte vindusflater rett ut mot havet. Vi møttes på Lista på fredag ettermiddag og fotograferte først litt rundt på Østhassel og ved Fuglevika før vi bestilte pizza. Etter et godt måltid tok vi sikte på å fotografere solnedgang i Verevågen, og gjett om vi fikk en nydelig solnedgang! Vi fikk til og med sel på en stein i solnedgangen! Etter magiske lysforhold og fotokos i Verevågen satte vi kursen mot Lista fyr for å fotografere dette litt i mørket. Her var det også satt opp en «søppelkunstinstallasjon» som en liten «iglo» man kunne gå inn i. Etter en god dose fotografering og frisk sjøluft tok vi kvelden. Neste morgen våknet vi også til en flott soloppgang på Østhassel før vi inntok frokosten. Deretter satte vi kursen mot Einarneset og Husebysanden. Her fikk vi nesten for godt fotovær med strålende sol og klarblå himmel. Etter fotografering og litt avslapping på stranden satte vi kursen mot Slevdalsvannet våtmark for å se etter fugler, men vi fikk bare noen få i sikte deriblant vipa. Det var rett og slett knallvær, og vi fortsatte turen vår til Havnehagen på Vanse som byr på gammel skog og en mark dekket av hvitveis og kusymre. Vi var nok litt tidlig i sesongen, men vi fikk likevel fanget noen bilder av disse plantene. Tusen takk for en super tur i hyggelig selskap! Nedenfor finner du bilder fra flere av våre medlemmer som deltok på turen. Bildene finner du også i filmsnutten som er lagt ut på vår Facebookside og gruppe: Biofoto Sørlandet.

Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise Stangenes
Foto: Anne-Lise Stangenes
Foto: Anne-Lise Stangenes
Foto: Anne-Lise Stangenes
Foto: Brit Indahl Lande
Foto: Brit Indahl Lande
Foto: Brit Indahl Lande
Foto: Brit Indahl Lande
Foto: Lita Seland
Foto: Lita Seland
Foto: Lita Seland
Foto: Lita Seland
Foto: Lita Seland
Foto: Lita Seland
Foto: Lita Seland
Foto: Lita Seland
Foto: Tore Moy
Foto: Tore Moy
Foto: Tore Moy
Foto: Tore Moy
Foto: Tore Moy
Foto: Tore Moy
Foto: Tore Moy
Foto: Tore Moy
Foto: Tore Moy
Foto: Tore Moy
Foto: Tore Moy
Foto: Tore Moy
Foto: Tore Moy
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland