Medlemsmøte mai 2019

Medlemsmøte mai 2019
Foto: Caroline F. Strømland - bilde på storskjerm: Bjørn Vidar Olsson

7. mai var vi samlet 24 medlemmer for sesongens siste medlemsmøte før sommerferien. Møtet startet med gjennomgang av årsmeldingen til Biofoto sitt årsmøte som avholdes på landstreffet i Byrkjedalen 31/5-2/6-2019. Biofoto Sørlandet har kun èn delegat som velger å reise bort til landstreffet, og dermed får vi en av tre mulige stemmer på årsmøtet.

Foto: Caroline F. Strømland

Videre ble programmet for høsten presentert på møtet. Vi har en spennende høst i vente med flinke foredragsholdere og vi gleder oss til mange flotte bilder i månedens fotokonkurranser! I tillegg skal det arrangeres en workshop på Lista med selveste Tom Schandy den 12.oktober. Her er det bare å sette av datoen allerede nå. Det vil komme mer informasjon om selve workshopen, påmelding og deltakeravgift i slutten av august eller begynnelsen av september. Det vil bli et begrenset antall plasser på workshopen, så her er det førstemann til mølla så fort påmeldingen åpner!

Etter informasjonen fra styret var det tid for «Historien bak bildet». Bjørn Vidar Olsson hadde med seg to bilder av en myrsnipe. På første bildet holder han den i hånden, og bakgrunnen for dette var at han var ute på Lista og så noen merkelige bevegelser på stranden. Da han kom nærmere så han at bevegelsen stemte ikke med vinden, så det var ikke noe som vinden beveget på. Noen skritt enda nærmere oppdaget han at det var ei myrsnipe som hang fast i ei sen rundt halsen. Senen satt godt fast i sanden og lot seg ikke rikke. Heldigvis hadde Bjørn Vidar med seg en liten saks slik at han kunne kutte fuglen løs, og dermed endte den opp i Bjørn Vidars hånd. Det er kanskje «bedre med en fugl i handen enn ti på stranden» fleipet han til slutt.

Foto: Caroline F. Strømland – bilde på storskjerm: Bjørn Vidar Olsson
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland – bilde på storskjerm: Bjørn Vidar Olsson
Foto: Caroline F. Strømland

Bjørn Vidar fortsatte deretter med sitt foredrag under medlemmenes aften hvor vi på et møte i sesongen har flere medlemmer som presenterer et lite prosjekt eller tema. Tema for denne medlemmenes aften var «Vårblomster».

Foto: Caroline F. Strømland

Bjørn Vidar viste oss utrolig mange flotte bilder av vårblomster sammen med insekter og fugler som også liker seg godt i vårblomstringen. Hvis man bruker litt tid når man er ute kan man observere riktig så mange arter som oppholder seg på vårblomstene og i trærne.

Foto: Caroline F. Strømland – bilde på storskjerm: Bjørn Vidar Olsson
Foto: Caroline F. Strømland – bilde på storskjerm: Bjørn Vidar Olsson
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland – bilde på storskjerm: Bjørn Vidar Olsson
Foto: Caroline F. Strømland – bilde på storskjerm: Bjørn Vidar Olsson
Foto: Caroline F. Strømland – bilde på storskjerm: Bjørn Vidar Olsson
Foto: Caroline F. Strømland – bilde på storskjerm: Bjørn Vidar Olsson
Foto: Caroline F. Strømland – bilde på storskjerm: Bjørn Vidar Olsson
Foto: Caroline F. Strømland – bilde på storskjerm: Bjørn Vidar Olsson
Foto: Caroline F. Strømland – bilde på storskjerm: Bjørn Vidar Olsson

Etter Bjørn Vidar sitt innlegg var det Caroline Strømland sin tur til å vise vårblomster. Hun hadde samlet sammen noen bilder som for det meste viser vårblomster fotografert på Sørlandet, og til slutt var det satt sammen en bildeserie med musikk som ble vist på storskjermen.

Foto: Caroline F. Strømland

Takk til medlemmene som viste flotte bilder av vårblomster på medlemmenes aften!

I etterkant av medlemmenes foredrag ble det vist en filmsnutt med bilder fra turene til Ose og Lista som var satt sammen med musikk. Denne filmen besto av bilder som medlemmer har sendt inn i etterkant av turene. Vi takker deltakerne for alle de flotte bildene som ble sendt inn. Filmsnutten ligger på Facebook siden til Biofoto Sørlandet, samt i gruppen for de som måtte være interessert i å se denne på nytt!

Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland – bilder fra filmsnutten
Foto: Caroline F. Strømland – bilder fra filmsnutten.

Biofoto Sørlandet har også fått henvendelse med ønske om å ta en diskusjon rundt den nasjonale fotokonkurransen som foregår i Biofoto. Her har runde 2 fått tema «Tett på fauna eller dyr i Norge». Her mente flere medlemmer at dette kan tolkes som man skal oppsøke fauna eller dyr på tett hold, som igjen er i strid med Biofotos etiske retningslinjer. For de «vanlige» fotografene må man gjerne tett på fysisk for å få bilde i så fall, mens de som har råd til store objektiver med større brennvidde kommer «tettere» på gjennom linsen på større avstand. Vi må alle forholde oss til de etiske retningslinjene, men det kan være fort gjort å tråkke det lille steget for nært et reir eller forstyrre dyrene, selv om det ikke er med hensikt. Kanskje temaet er med på å oppfordre fotografer til å komme seg litt «for tett på», og da kan det i noen situasjoner få uheldig utfall. Temaet ble diskutert på medlemsmøtet og det ble fremmet ønske om at Biofoto Sørlandets styre tar dette opp med sentralstyret for å få klarhet i dette temaet for konkurransen.

Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Kai-Erik Uleberg
Foto: Kai-Erik Uleberg

Etter litt kaffe og kake var det tid for månedens foto med tema «begynner på K». Her var det litt utfordringer i forhold til ulike tolkninger av temaet. Noen medlemmer tolket det som selve objektet måtte begynne på K, mens andre mente det ville være innafor at eksempelvis arten eller familien begynte på K. Styret skal fokusere på å gi mer informasjon i forkant av tema slik at det vil være en felles tolkning av temaet. Vi takker alle medlemmene som sendte inn helt nydelige bilder til månedens fotokonkurranse!

Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland

Biofoto Sørlandet vil takke for en utrolig spennende vår med fantastiske foredragsholdere, nydelige bilder i månedenes fotokonkurranser, turen til Lista, for alle bildene som deles på Facebook gruppen og for et hyggelig sosialt miljø i fotoklubben.

Vi ønsker alle sammen en riktig god sommerferie, og håper det blir masse tid til å være ute å fotografere!