Medlemsmøte mars 2019

Medlemsmøte mars 2019

4. mars var det duket for en skikkelig fuglekveld i Biofoto Sørlandet. Vi var samlet 35 medlemmer som var klar for et inspirerende foredrag av den unge og meget dyktige naturfotografen Benjamin Grimsby.

Foto: Caroline F. Strømland – Bildet på storskjerm: Benjamin Grimsby
Foto: Caroline F. Strømland

Foto: Caroline F. Strømland – Bildet på storskjerm: Benjamin Grimsby
Foto: Caroline F. Strømland – Bildet på storskjerm: Benjamin Grimsby

Benjamin viste oss mange flotte fugle-, dyre- og landskapsfotografier. Mange av bildene er fotografert på Lista hvor man kan få helt magiske lysforhold.

Vi fikk mange gode tips og triks til fotograferingen. Kveldens foredragsholder liker å bruke forgrunn til å kunne blurre ut bildene litt for å gi de mer stemning. Benjamin tipset også om å reise ut ved soloppganger og solnedganger for å finne flotte lysforhold.

Foto: Caroline F. Strømland – Bildet på storskjerm: Benjamin Grimsby
Foto: Caroline F. Strømland – Bildet på storskjerm: Benjamin Grimsby

Foto: Caroline F. Strømland – Bildet på storskjerm: Benjamin Grimsby

Fotografen tipser også om å velge lave standpunkt og komme seg ned på nivå med fuglene eller dyrene. Selv bruker han til tider kamuflasjeklær for å komme tett på. I tillegg kan det være spennende å fotografere både i medlys og motlys. Snu deg rundt litt når du er på tur for å se hvordan lyset treffer naturen. Motlys kan gi spennende refleksjoner, og de første og siste solstrålene kan gi magisk stemning på bildene.

Foto: Caroline F. Strømland – Bildet på storskjerm: Benjamin Grimsby
Foto: Caroline F. Strømland – Bildet på storskjerm: Benjamin Grimsby

Vi fikk også se flotte bilder fra fotoreiser til både India og Afrika med litt mer eksotiske arter enn hva vi finner i norsk natur.

Foto: Caroline F. Strømland – Bildet på storskjerm: Benjamin Grimsby

Foto: Caroline F. Strømland – Bildet på storskjerm: Benjamin Grimsby
Foto: Caroline F. Strømland – Bildet på storskjerm: Benjamin Grimsby
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland

Foto: Caroline F. Strømland – Bildet på storskjerm: Benjamin Grimsby

Tusen takk til Benjamin Grimsby for et utrolig inspirerende foredrag med mange flotte naturbilder! Tror samtlige i salen klødde i kamerafingrene etter å komme seg ut på tur å fotografere! Nå gleder vi oss bare enda mer til Listaturen 5-6 april for å oppleve landskapet, dyrelivet og lyset!

Foto: Kai-Erik Uleberg

Foto: Kai-Erik Uleberg
Foto: Caroline F. Strømland av storskjerm

Etter litt kaffe og kake var det klart for månedens foto som hadde tema «Fugl/fugler i farta». Vi fikk inn mange flotte bilder til månedens konkurranse, og det ble en flott og positiv bildekritikkrunde.

Styret vil også minne om landstreffet som skal avholdes 31.5-2.6 i Byrkjedal i Rogaland. Program er lagt ut på Facebook, men mer informasjon legges også ut på hjemmesiden snart. Følg med! Vi håper at mange fra Biofoto Sørlandet vil ta turen til dette majestetiske naturområdet! Vi trenger også noen til å stille som delegater for å stemme på vegne av Biofoto Sørlandet på årsmøtet på landstreffet. Ta kontakt med Ingvald dersom du skal reise bortover!