«Guttas kveld» – medlemsmøte i mars

«Guttas kveld» – medlemsmøte i mars

Våre mannlige medlemmer sto for innholdet denne kvelden, og for en kveld det ble! Stig Repstad, Torstein Wremer og Terje Alveberg tok oss med ut i småfly i Alaska, til Denali, Hornborgasjön og Hillestadheia, fra sommer til vinter, fra grizzlybjørn til boltiten. Hele seansen ble avrundet av Frank Egil Reise og den nylig utgitte boka «Setedalsrosa» med dikt og fortelling av Anne Turid Bjørnestad Frøysnes og fotografier av Reise.

Etter innledende ord av Arild B. Rekve, entret Stig podiet. Han startet med fart og spenning der småflyet bragte reisegruppa ut i naturen i Alaska med laksefiske og bjørnefotografering. Deretter bragte han oss til Denali med stupbratte grusveier som i dag ikke finnes lenger fordi de har rast ned. Svært gode tips om fotografering i Hornborgasjön fikk vi også av Stig. Alt fulgt av fortellende ord og talende fotografier.Terje viste oss sin verden der han jobber med «high key», minimalisme og en mer drømmende verden, ofte på Hillestadheia i tåke, regn, snøvær eller alt på en gang. Gjennom Terjes foredrag fikk vi svært god informasjon om forskjellen på «high key» og «low key», minimalisme, og «less is more». Ved å forstørre fotografiene nedenfor kan også du få med deg noen av hans gode råd. Han avsluttet med følgende haiku-dikt:

«i haust og måneskin
går vi saman heim
eg og skuggen min»

(sodo, 16-1700talet)

Med bilder av den vakre blåstrupa og den kraftige moskusen tok Torstein oss med til Dovre. Lomen fikk også sin rolle underveis, før han gjennom Øystein Sunde’s vise «Boltiten», bragte latteren frem i forsamlingen, før flotte bilder av boltiten fulgte. Torstein avsluttet med et spenstig «hotellopphold» på orreleik.

«Guttas kveld» ble avsluttet ved at vi fikk høre om boka «Setesdalsrosa», av Frank Egil. Han fortalte noe om hvordan boka ble til, og inviterte alle til å ta en titt i den påfølgende pausen. Det var også mulig å skaffe seg et eksemplar til en svært rabattert pris, noe flere benyttet seg av.

Etter nitidig arbeid av Arild og Ingvald, var VIPPSEN vår oppe og gikk igjen, så noen få kroner til kaffe, brus og kake kunne igjen vippses til kontoen vår i pausen. Kaffen gikk ned, og eplekaka fra Tore var det ikke mye igjen av da pausen var over.

Anne-Lise viste frem Månedens Foto denne gang, med 21 innsendte bilder til temaet «Fritt motiv». Den digitale avstemningen var avholdt på forhånd. Med fokus på det positive i alle bildene, og med konkrete forslag til evt. endringer for å heve innholdet i fotografiene ytterligere, gikk vi gjennom et og et bilde. Til sist ble «Topp 5» kåret, og denne gang var det en brølende, dampende hjort i nydelig lys fra Stig Repstad som i forkant hadde blitt stemt frem som vinnerbilde.

Torsdag 4. april ønsker vi leder av BioFoto Norge, Heidi Mellingen, velkommen til oss. Vi er også glade for å invitere alle medlemmer i Vennesla Film og Naturfotoklubb til oss denne kvelden, og vi håper å se mange av dem hos oss!