Medlemsmøte desember 2018

Medlemsmøte desember 2018

Tirsdag 4 desember var 27 medlemmer av Biofoto Sørlandet samlet til årets siste møte. Det var nemlig duket for medlemmenes aften, og i år hadde vi temaet «min kvadratmeter» hvor deltakerne tidligere i vår ble oppfordret til å ha et lite fotoprosjekt innenfor et begrenset geografisk område.

Først ut på medlemmenes aften var det klart for et spennende foredrag av Bjørn Vidar Olsson som tok oss med med på et fantastisk flott fotoprosjekt med bilder fotografert fra balkongen i leiligheten i kvadraturen i Kristiansand. Utrolig mye flotte og fascinerende motiver man kan få med seg fra en liten balkong! Her var det en god blanding av fuglebilder, makrobilder og kreative komposisjoner. Dette viser virkelig hvor mange flotte motiver man kan finne rett i nærheten.  

Nummer to ut i kveld var Ingvald R. Ingebretsen med foredraget som startet med en stor stein med litt vekster på til å utvides til rundt huset sitt. Ingvald har fartet rundt i hagen sin både krypende, løpende og i rare stillinger til naboenes store forundringer under sitt fotoprosjekt. Vi fikk se nydelige motiver fra hagens vekster i ulik lyssetting og til og med ei høne!

Tredjemann ut var Terje Alveberg som hadde plukket seg ut en kvadrat helt nedi strandkanten på ei strand i Grimstad. På vei til og fra jobben stoppet han rett som det var innom her for å se etter spennende motiver! Det gikk ikke lang tid før han oppdaget noen fantastiske larver i området som han fulgte spent med på utover sesongen. Det ble vist frem noen helt nydelige bilder fra fjæra som viser at man kan finne mye vakkert hvis man bare tar seg litt tid til å lete litt rundt og kanskje observere om det er noen dyr eller insekter i området. 

Et av bildene Terje fikk fanget på minnebrikken var denne larven med det som ser ut til å være en god og solid bart! 

Sistemann ut i medlemmenes aften var Beate Strøm Johansen som viste oss flotte bilder fra et område rundt Kvislevann hvor hun i forbindelse med jobb har vært ute å registrert både buorm, huggorm, slettsnok og andre små søte kryp. 

Beate viste oss helt utrolige bilder av disse dyrene, og det presiseres at Beate har fagkompetansen og jobber med forskningsarbeider innenfor dette fagfeltet. Vi fikk høre mange flotte og entusiastiske historier om hvordan de jobber, leter seg frem til krypdyrene, jobber med merking og forskningen. For de som er interesserte i slik type fotografering fikk vi tips om at det kan være lurt å løfte på sånne metall/bølgeblikkplater som ligger på bakken. Her trives ofte maurene, og stålormen liker å spise maur så her er det en stor sannsynlighet for å finne disse. 

Beate får virkelig fremhevet disse flotte skapningene og deres utrolige og unike mønster. 

Videre har vi også utfordret medlemmer til å fortelle «Historien bak bildet», og på kveldens møte fortalte Erik Günther oss en flott historie bak disse bittesmå kaffekjelene som hans far laget ut av en mynt for lenge siden. Dette er virkelig et flott stykke presisjonsarbeid og håndarbeid.

Etter mange inspirerende historier og fantastiske bilder på storskjermen var det klart for litt julekos i kaffepausen hvor det ble servert gløgg, pepperkaker, kaker og kaffe! Med litt julekos i boks var det klart for månedens foto med tema «S-kurver i naturen». Under månedens foto fikk vi fine diskusjoner og konstruktive kritikker av bildene. Tusen takk til Anne-Lise Stangenes for et kjempebra initiativ til å legge lapper med temaspørsmål oppi en hatt for å så diskutere de ulike bildene etter gitte spørsmål. Dette har virkelig fått liv i månedens foto! 

Alle bilder over: Caroline F. Strømland

Vi ønsker alle sammen en riktig GOD JUL og et GODT NYTT ÅR! Vårens program blir veldig spennende! Følg med på vår hjemmeside for å se informasjon om programmet.

Vi gleder oss masse til 2019, og vi gleder oss til å se akkurat deg på våre medlemsmøter!