Tone Heggelund ble Årets Fotograf 2023

Tone Heggelund ble Årets Fotograf 2023
Årets Fotograf 2023 er Tone Heggelund. De flotte premiene sponset av CEW og Paul Mjaaland ble overrakt av konkurranseansvarlig Hilde M. Skiffard. Foto Stig Repstad

Kåringen av Årets Fotograf 2023 ble gjennomført 6. februar. Helt til topps gikk Tone Heggelund som kan titulere seg som «Årets Fotograf 2023» i BioFoto Sørlandet. 2. plass gikk til Torstein Wremer og 3. plass til Anne-Lise Stangenes.

Årets Fotograf 2023 – Tone Heggelund

Gjennom fjoråret fikk hun hele 8 bilder med blant de 10 beste i konkurransens 10 runder, herunder to førsteplasser, en andreplass og to tredjeplasser. Heggelund deltok i alle 10 runder. Total poengsum i konkurransen ble 62 poeng. Heggelund ble premiert med et gavekort på bildeprodukter fra CEWE på kr 2000,-, en årskalenderen «Natur i Sør» gitt av Paul Mjaaland, og et diplom som viser den gjeve tittelen.

I fotokonkurransens 10 runder i 2023 fikk Tone Heggelund 8 fotografier plassert blant Topp 10, og 1. plass.

2. plass i Årets Fotograf 2023 – Torstein Wremer

2. plass i Årets Fotograf 2023 gikk til Torstein Wremer. Skiffard overrekker premien på kr 1500,- i bildeprodukter fra CEWE, årskalender fra Paul Mjaaland, og diplom. Foto Stig Repstad.

Med totalt 42 poeng etter deltakelse i 9 av 10 runder, endte Torstein Wremer på en flott 2. plass. Wremer dro i land en 1. plass og en 2. plass i 2023, og hadde totalt 5 fotografier blant Topp 10 i Månedens Foto.

Torstein Wremer hadde 5 bilder blant Topp 10 i fotokonkurransen i 2023, hvorav en førsteplass og en andreplass.

3. plass i Årets Fotograf 2023 – Anne-Lise Stangenes

Anne-Lise Stangenes mottar premien fra CEWE kr 1000,- og kalenderen «Natur i Sør» gitt av Paul Mjaaland for sin fine 3. plass i Årets Fotograf 2023.
Foto Stig Repstad.

3. plassen i Årets Fotograf 2023 gikk til Anne-Lise Stangenes. Hun endte opp med totalt 39 poeng etter å ha deltatt i 8 av fjorårets 10 konkurranserunder. Stangenes fikk to 1. plasser, en 2. plass og en 3. plass i fjor, og hadde 5 bilder blant Topp 10.

Med disse 5 fotografiene ble Anne-Lise Stangenes nr. 3 i Årets Fotograf 2023.

3 fornøyde vinnere; f.v. Anne-Lise Stangenes 3. plass, midten Tone Heggelund Årets Fotograf 2023, t.h. Torstein Wremer 2. plass. Foto Stig Repstad

Om konkurransen «Årets Fotograf»

Årets Fotograf kåres på bakgrunn av plasseringer i Månedens Foto-konkurranse som arrangeres i 10 runder. Til hver runde kan den enkelte fotograf sende inn et bilde etter et gitt tema. Avstemningen foregår digitalt, og alle medlemmer av BioFoto Sørlandet kan stemme frem sine vinnere, der alle deltakende bilder skal ha poeng mellom 1 – 10. Totalt 37 fotografer fikk poeng ved å være blant Topp 10 i en eller flere av rundene i Månedens Foto i fjor. I 2023 var det 8 ulike vinnere i konkurransen. Det var sjette gang BioFoto Sørlandet kåret en «Årets Fotograf».

Premiepotten

Vi takker CEWE og Paul Mjaaland for sponsing av de gjeve premiene til Årets Fotograf 2023.