Medlemsmøte november 2018

Medlemsmøte november 2018

En jordmørk tirsdag 6. november med duskregn var vi samlet til nytt medlemsmøte, og 26 deltakere var svært spente på kveldens foredrag med temaet «Høyt og lavt med Terje Alveberg». Først var det litt introduksjon fra styret med informasjon om førjulsstemningen på museet 25.november hvor vi trenger frivillige til å hjelpe til samt info om neste medlemsmøte hvor det er duket for medlemmenes aften. På neste møte ønsker vi noen som kan presentere bilder fra «min kvadratmeter» (Ikke i fysisk forstand, men vi er på jakt etter bilder som er tatt innenfor et begrenset område og gjerne over flere årstider). Send oss gjerne en henvendelse dersom du har noe som du kan tenke deg å vise!

Foto: Caroline F. Strømland

Etter en runde med informasjon var det endelig tid for å la Terje Alveberg ta oss med både høyt og lavt i kveldens foredrag. Terje viste oss noen helt fantastiske bilder fra Dovrefjellområdet og alt det vakre naturen har å by på høyt til fjells av planter, lys, tåke, moskus, skyer og dramatikk! Videre tok han med oss på en lokal reise i lavlandet til Dømmesmoen og til tjernet ved kirkegården i Arendal hvor Terje har fulgt «Veien til Paddeborg». Her har han fanget utrolig flotte bilder helt fra rumpetrollstadiet og frem til paddene har søkt ly og flyttet inn i «Paddeborgen» sin. Terje fremhevet hvor mye naturen kan bety for oss både psykisk og fysisk, og i hverdagen hvor enkelte dager kan være tunge så kan det være fint å bruke naturen til å hente seg inn igjen og roe ned. I naturen kan vi være oss selv, se og observere – tilstede her og nå!

Foto av storskjermen: Caroline F. Strømland – Bildet på skjermen: Terje Alveberg
Foto av storskjermen: Caroline F. Strømland – Bildet på skjermen: Terje Alveberg
Foto av storskjermen: Caroline F. Strømland – Bildet på skjermen: Terje Alveberg

Foto av storskjermen: Caroline F. Strømland – Bildet på skjermen: Terje Alveberg
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto av storskjermen: Anne-Lise Stangenes – Bildet på skjermen: Terje Alveberg

Etter et inspirerende foredrag fra Terje hadde vi utfordret Dag Wennesland til å fortelle «Historien bak bildet». Dag hadde med seg to bilder hvorav det første er fotografert i Rwanda under en fototur her. Her fortalte Dag at en lokalkjent på turen gikk ut siste kvelden for å finne frem denne lille karen slik at de kunne ta bilde. Det var bekmørkt i området og ingen enkel sak å få tatt bilde av. Med på turen var en profesjonell fotograf som de fikk ut til å være med på å fotografere denne, og dermed fikk Dag hentet mange gode tips, triks og hemmeligheter for hvordan man kunne jobbe med dette motivet. Det kan derfor lønne seg å være på fototur med andre og snappe opp hverandres fotohemmeligheter!

Foto av storskjermen: Caroline F. Strømland – Bildet på skjermen: Dag Wennesland
Foto: Caroline F. Strømland

Deretter delte Dag et bilde som nok er 30-40 år gammelt fra Jøssang i Rogaland, men betydningen av bildet er stor for han. Både titt og stadig hadde Dag kjørt forbi dette strekket som er vist på bildet under, og ved de rette lysforholdene var ikke kameraet med, og når kameraet var med klaffet det heller ikke som regel før denne dagen da han fikk fanget denne magiske stemningen på kameraet. Nå er treet sagd ned, båten på bildet ble fyrt opp på et sankthansbål og bygget er også revet ned. Denne idylliske plassen fremstår i dag som et helt annet område. Takk til Dag som delte historiene bak bildene!

Foto av storskjermen: Caroline F. Strømland – Bildet på skjermen: Dag Wennesland

I Ingvalds hjørne lærte vi om ulike typer utsnitt man kan bruke og hvordan man croper etter dem i Lightroom, samt vignettefunksjonen «Radial Filter». Månedens foto var temaet «Sopp». Her fikk vi se mange spennende bilder, og nytt av måneden hadde Anne-Lise Stangenes kommet opp med en idé om å trekke spørsmål opp av hatten som skulle besvares for bildet som ble vist på storskjermen. Vi fikk 30 sekunder til å diskutere spørsmålet sammen to og to i forhold til det aktuelle bildet. Her ble det liv i diskusjonene, og vi fikk en veldig god, positiv og konstruktiv kritikk av bildene som var med på månedens foto! Vi gleder oss allerede til neste gang og takker for initiativet! Ta gjerne kontakt på telefon eller mail med en av oss i styret hvis du/dere har noen gode ideer til medlemsmøtene, turer eller andre ting du ønsker å ta opp!

Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland
Foto: Caroline F. Strømland