Septembermøtet 2024

Septembermøtet 2024

Foredragsholderne denne kvelden var Paul Mjaaland og Bjørn Vidar Olsson. Etter pausen deltok vi på webinaret om BioFotos nye webside og konkurranseløsning, før vi gjennomgikk Månedens Foto og kåret 5 på topp.

Paul Mjaaland var første kåsør ut. Gjennom fotografier og ord tok han oss med ut i naturen i indre Agder hvor det er planlagt vindkraftutbygging. Et svært naturskjønt område med store skoger, fjell, elver og fossefall. Tidligere har Paul tatt oss med ut på fototur svært nær dette området, og flere biofotinger har i ettertid lagt turen akkurat dit. Å miste slikt naturmangfold til meterhøye vindmøller, med sår i naturen fra veianlegg og sprengning, og hvor store områder legges flatt, vil være en forringelse av leveområder for både insekter, fugl og pattedyr. Et viktig foredrag.

På «Terneholmen», som Bjørn Vidar Olsson navnga sitt foredrag, er det mye liv og røre. Her kommer fuglene om våren, her hekker de, fostrer opp sine små, og her er både vennskap og fiender side om side. Om du tilfeldigvis kommer forbi kan det godt hende du vil se Bjørn Vidar sittende på benken «sin» med kameraet klart. Kanskje kaster han ut noe mat til fuglene som lever der, eller som streifer forbi. Et yndet sted for mange fuglearter, hele året.

Å delta på webinar var neste på programmet etter pausen, og vi deltok i knappe 25 minutter til foredragsholderen online hadde gått gjennom hvordan man logger inn på biofoto.no, og hvordan man kan laste opp bilder som innlogget til konkurransen i BioFoto Norge.

Hilde og Anne-Lise sto for Månedens Foto med temaet «landskap». Fra før sommeren endret vi måten gjennomgangen ble gjort på, fra at alle bilder var anonyme til etter gjennomgangen, til nå at fotografen ga seg til kjenne først, før gjennomgangen. Til sist ble Topp 5 kåret. Frank Egil Reise ble juryert frem som vinner i september og vant gavekort fra CEWE på kr 1000,- til bildeprodukter.

Dessverre viste det seg at flere medlemmer ikke hadde fått avstemningsmailen, og dermed hadde de ikke fått stemt. I etterkant av møtet fant styret ut at det var særlig online.no-brukere som ikke hadde mottatt mailene fordi de havnet i spam. Alle medlemmer fikk beskjed om dette, og at styret også tok den avgjørelsen at septemberrunden ikke vil være gjeldende ift. konkurransen om å bli Årets Fotograf 2024.